Πες μου

κριος

Ζωντάνια και ενθουσιασμός είναι τα θετικά χαρακτηριστικά του Κριού. Ο πρωτοπόρος είναι το "Εγώ Είμαι", αναζητεί τη νίκη με αποφασιστικότητα και η προσωπική επιτυχία έρχεται πρώτη. Εκεί ακριβώς κατηγορείται για εγωισμό όταν βάζει σε δεύτερη μοίρα σπίτι και οικογένεια.

Το ζώδιο του Κριού

Ο Κριός, ο πρωτοπόρος του ζωδιακού, είναι αυτό που λέει η λέξη. Πρωτοπόρος. Έχετε δεί κριάρι να οδηγεί το κοπάδι του; Πάντα μπροστά. Στα δύσκολα πάντα πρώτος. Στα ευχάριστα πάντα πρώτος. Σκύβει το κεφάλι και όποιον πάρει ο χάρος. Ο ενθουσιασμός σε υπέρμετρο βαθμό. Τώρα το σκέφτηκα, τώρα θα το πραγματοποιήσω, μην τυχόν και το κλέψει κάποιος άλλος. Και δεν τον πειράζει το κλέψιμο της ιδέας. Εκείνο που τον ενοχλεί πιό πολύ είναι ποιός θα φτάσει πρώτος στο τέρμα, η αναγνώριση και η επιτυχία.

Δεν το κάνει από εγωισμό, το κάνει γιατί εκείνος είναι το ΕΓΩ. Αυτή την θέση δεν την χαρίζει εύκολα. Αν τον ρωτήσεις γιατί θέλει πάντα την πρωτιά θα ξαφνιαστεί. Δεν το συνειδητοποιεί καν ότι αυτό χρειάζεται για να είναι καλά με το εγώ του. Είναι όμως από τα καλύτερα παιδιά του ζωδιακού. Μια επικίινδυνη αποστολή ο κριός θα δηλώσει πρώτος και καλύτερος εθελοντής, ένα δύσκολο επίτευγμα, ο κριός θα το φέρει σε πέρας. Δουλεύει πολύ σκληρά και του αξίζει η αναγνώριση.

Τα άτομα του Κριού είναι εξωστρεφή, πάντα χαρούμενα και έτοιμα για δράση, ακούραστα και ακαταπόνητα. Αν καταφέρουν να ισορροπήσουν μέσα τους το εγωιστικό πάθος του γιατην πρωτιά και ηρεμήσουν λίγο θα είναι τα πιό αξιόπιστα άτομα του ζωδιακού.

Σύμβολο: 
κριάρι
Προτερήματα ζωδίου: 
Ενθουσιαμός, καλοσύνη, αποφασιστικότητα, φιλικός, καλόβολος.
Μειονεκτήματα ζωδίου: 
Εγωισμός, θυμό, κλείσιμο στον εαυτό του, μνησικακία
Ευαίσθητα σημεία σώματος: 
Κεφάλι
Απόφθεγμα: 
Εγώ πρώτα!

πληροφορίες

23 Μαρτίου έως 20 Απριλίου
Στοιχείο ζωδίου: 
Κυρίαρχος Πλανήτης: 
Ταιριάζει με: 
Πολυτιμοι λιθοι: 
Ερωτικοί πλανήτες: 
Τυχεροί αριθμοί: 
2, 13, 20, 30, 47