Πες μου

λεων

Κάθε Λέων και ένα βασίλειο, μικρό ή μεγάλο. Είναι ανάγκη για τον λέοντα να είναι αρχηγός, είτε σε πολλούς είτε στην οικογένειά του. Η οργάνωση επίσης είναι πολύ σημαντική για τον λέοντα όπως και το να καθοδηγεί τους άλλους για αυτό. Ο Λέων είναι πολύ φιλόδοξος αλλά και γενναιόδωρος. Περιμένει από τον άλλο να αναγνωρίσει αυτή την γενναιοδωρία και να τον ανταμείψει τουλάχιστον με την ευγνωμοσύνη του. Θα σε διασκεδάσει αλλά δεν ανέχεται τις προσβολές και τα σχόλια από κανένα.

Ζώδιο του Λέοντος

Οι λέοντες είναι πολύ ευαίσθητοι, αν και σαν εξωτερική εμφάνιση δείχνουν σκληροί. Όταν ένα λεοντάρι πληγώνεται προτιμά να αποσυρθεί στην φωλιά του και να επουλώσει μόνο τις πληγές του. Παρ όλα αυτά στο ενδιάμεσο βρυχάται και όταν βρυχάται ένα λιοντάρι όλοι το ακουν. Ένας ώριμος λέοντας θα ζητήσει συγνώμη αν κρίνει ότι έφταιξε κάπου. Το θεωρεί υποχρέωσή του και θα το σκέπτεται συνεχώς αν δεν το κάνει. Ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους θέση οι Λέοντες θέλουν να δίνουν χαρά και ευχαρίστηση στους γύρω τους. Μιά από τις ατάκες τους είναι, καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις. Όταν οι λέοντες ερωτεύονται ό ήλιος λάμπει. Ερωτεύονται θερμά, γενναιόδωρα και συχνά. Υπάρχει μια νεανικότητα όταν οι λέοντες βρίσκονται με φίλους, παλιούς ή νέους. Για αυτό είναι η ψυχή της παρέας.

Σύμβολο: 
Λεοντάρι
Προτερήματα ζωδίου: 
Γενναιοδωρία, ευαισθησία, διαίσθηση, βοήθεια, πνευματική ή υλική.
Μειονεκτήματα ζωδίου: 
Φιγουρατζήδες, καυγατζήδες, μεγάλα παιδιά.
Ευαίσθητα σημεία σώματος: 
Καρδιά, σπονδυλική στήλη.
Απόφθεγμα: 
Καλύτερα να δίνεις παρά να παίρνεις
Άνδρας: 

Ο άντρας λέων θέλει να αναλάβει τα ινία σε όλες τις καταστάσεις και σε όλα τα άτομα. Το κάνει με καλή πρόθεση αλλά πολλές φορές είναι υπερβολικός στην συμβουλές και στις υποδείξεις. Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία είναι φανερή αλλά φανερή είναι επίσης η πομπώδη συμπεριφορά και μιά τάση δογματισμού.

Γυναίκα: 

Η γυναίκα λέων θέλει να ζει στην πολυτέλεια. Μην της κάνετε λοιπόν φτηνό δώρο γιατί θα σας μισήσει όπως και το δώρο. Εκεί που δεν το περιμένετε θα σας κάνει και εκείνη ένα δώρο πίο ακριβό από όλα όσα έχετε πάρει για εκείνη. Είπαμε , είναι γενναιόδωρη. Λάτρεέυει να ντύνεται μέσα στη μόδα αλλά εκτός μόδας. Η μόδα δημιουργείται από εκείνη. Και με το αγέρωχο περπάτημά της την επιβάλλει.

Παιδί: 

Το παιδί λέων είναι ότι πιό χαρούμενο και φασαριόζικο έχετε σκεφτεί. Εκεί που φωνάζει σαν μαούνα σε ένταση εκεί θα σας ξαφνιάσει με ένα μαγευτικό νανούρισμα. Στο σχολείο θα είναι ο αρχηγός κυρίως στα διαλείμματα, και λίγο ο νταής των αδυνάτων. Τα χαρούμενα χρώματα θα είναι πάντα στις ζωγραφιές του και επάνω του, ζωγραφίζει και τα ρούχα του αν του τελειώσει το χαρτί.

πληροφορίες

23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου
Στοιχείο ζωδίου: 
Χρήμα: 
Η καλή δουλειά με καλές αποδοχές φέρνει εξαιρετική ικανοποίηση στον λέοντα. Είναι φιλόδοξος, οργανωτικός και εργάζεται σκληρά. Φαίνεται να τεμπελιάζει με το αργό αγέρωχο περπάτημά του αλλά κάθε άλλο είναι έτσι. Ακόμα και εκτός δουλειά ο Λέων σκέπτεται τη δουλειά. Οι λέοντες χρειάζονται τα χρήματα γιατί τους αρέσουν τα ακριβά πράγματα στη ζωή. Είναι όμως οργανωτικοί ακόμα και στις δουλείες τους πόσο περισσότερο στις αγορές τους. Ο λέων θα αγοράσει το καλύτερο αλλά θα έχει καλύψει όλες τις πιθανές αποτυχίες και εμπόδια και αν το κάνει αλλά και όταν δεν το κάνει. Τα λεφτά δεν τρέχουν από τα χέρια τους αλλά μένουν και αξιοποιούνται.
Κυρίαρχος Πλανήτης: 
Χρώματα: 
Ερωτικοί πλανήτες: 
Τυχεροί αριθμοί: 
1,7,9,13, 22,30