Πες μου

ελληνικη μυθολογια

Η Μυθολογία είναι και διαχρονική. Πολλοί άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, διαβάζουν Μυθολογία για διαφώτιση.
Φίλτρα
ελληνικη μυθολογια

Τι είναι μύθος;

Ο μύθος δεν είναι παραμύθι. Μύθος είναι μια ιερή ιστορία. Διηγείται την ιστορία της δημιουργίας των θεων, του κόσμου, του ανθρώπου. Μιλάει για την περιπέτειες των ηρώων, τις κατεγαργιές των θεών και την ζωή των πρώτων κατοίκων. Διηγείται την σπορά, την γεωργία, το κηνύγι, την θάλασσα και τις εξερευνήσεις.
ελληνικη μυθολογια

Τι είναι Μυθολογία

Μυθολογία είναι το πάντρεμα του αληθινού μέσα σε μια λυρική ιστορία για να μπορούν να την αφομοιώνουν όλοι. Σε όλους τους λαούς της γης υπάρχει η Μυθολογία, η εξιστόρηση ιστοριών που μεταδίδονται από στόμα σε στόμα ή από γενιά σε γενιά. Πολύ αργότερα υπήρξε η γραφή αυτών των ιστοριών.
ελληνικη μυθολογια

Η αρπαγή της Περσεφόνης

Η Περσεφόνη έπαιζε κάποτε σε ένα ολάνθιστο λιβάδι μαζί με τις θεραπαινίδες της. Μάζευαν όλες ρόδα και βιολέτες, κρόκους και υάκινθους, μέχρι που η Κόρη είδε εναν πανέμορφο νάρκισσο και απομακρύνθηκε απο τις υπόλοιπες.
ελληνικη μυθολογια

Γέννηση του Δία

Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Κρόνος γνώριζε από τους γονείς του Ουρανό και Γαία ότι ήταν γραφτό να εκθρονιστεί από ένα από τα παιδιά του. Φοβούμενος λοιπόν ότι θα έλαχε της ίδιας τύχης με τον πατέρα του κατάπινε όλα τα βρέφη που έφερνε στο φως η γυναίκα του Ρέα.
ελληνικη μυθολογια

Δίας και Ήρα

Ο Δίας και η Ήρα ήταν το βασιλικό ζευγάρι του αρχαιοελληνικου πάνθεου. Ήταν στο βουνό Κοκκύγιον όπου ο Δίας προκάλεσε καταιγίδα και ύστερα μεταμορφώθηκε σε κούκο για να αποπλανήσει την αδερφή του.