Πες μου

τοτέμ

Η λέξη Τοτέμ περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο, ή φυτό, για το οποίο πιστεύουν ότι έχει ιερές ιδιότητες.
Φίλτρα
μεταφυσικά / τοτέμ

Χαλαζίας

Ο χαλαζίας, το ορυκτό τοτέμ σας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα και άφθονα στοιχεία πάνω στη γη. Είναι αρκετά σκλήρο ορυκτό και υπάρχει σχεδόν σε όλα τα χρώματα,  αλλά ο άσπρος, ο καθαρός χαλαζίας είναι ο πιό συνηθισμένος. Κρύσταλλο είναι η ελληνική λέξη για το πάγο και ο χαλαζίας μοιάζει σαν κρύσταλλο.
μεταφυσικά / τοτέμ

Οψιδιανός

Επειδή βρίσκεται βαθιά στα σπλάχνα της μητέρας γης ο οψιδιανός θεωρείται οτι έχει την δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους με την γήινη ενέργεια διδάσκοντας συγχρόνως πως να χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια.
μεταφυσικά / τοτέμ

Χαλκός και μαλαχίτης

Τα άτομα που έχουν το χαλκό σαν ορυκτό τοτέμ είναι άτομα φωτιά. Από απαλή και αναζωογόνα φωτιά σε αυτούς που αγαπούν μέχρι λάβα ηφαιστείου σε όσους αντιπαθούν. Όπως και ο χαλκός μεταδίδουν την θερμότητα τστους άλλους μόνο που πολλές φορές η θερμότητα ξεφεύγει από τον έλεγχο και τους τσουρουφλίζει. Προσοχή λοιπόν.
μεταφυσικά / τοτέμ

Ιάσπης

Ιάσπης η μαγική πετρα. Ένας κρυσταλλικός χαλαζίας που υπάρχει σε πολλά χρώματα και σχήματα. Όλοι οι λαοί χρησιμοποιούσαν την πέτρα σαν φυαλχτό ειδικά όταν εύρισκαν μια τέτοια πέτρα σε σχήμα καρδιάς. Πίστευαν ότι αν έβαζαν ένα ιάσπη στο νερό αυτό θα έβραζε.
μεταφυσικά / τοτέμ

Αμέθυστος

Ο αμέθυστος είναι ένας χαλαζίας σε κρυσταλλική μορφή. Τα χρώματα που τον βρίσκουμε είναι το λιλά το βιολετί και τι ιώδες. Ο αμέθυστος συμβολίζει την δίκαιη και καλή κρίση και έχει το άτομο με αυτό το ορυκτό τοτέμ την θέληση και το θάρρος να την επιβάλλει.
μεταφυσικά / τοτέμ

Γρανάτης και σίδηρος

Δύο είναι τα ορυκτά τοτέμ που σας αντιπροσωπεύουν. Ο γρανάτης και ο σίδηρος. Ο γρανάτης είναι πυριτικός κρύσταλλος που είναι σκληρός και τον βρίσκουμε σε διάφορα χρώματα, από κόκκινο, καφέ, πράσινο, κίτρινο μαύρο και άσπρο. Μερικές φορές βρίσκουμε γρανάτη έξω από φωλιές μυρμηγγιών.
μεταφυσικά / τοτέμ

Καρνεόλη

Η καρνεόλη ανήκει στην κατηγορία πυριτικά ορυκτά στην ομάδα τεκτοπυριτικά. Το χρώμα του ποικίλλει από το το ροζ μέχρι το κόκκινο και κίτρινο. Συνήθως είναι κόκκινο και σχετίζεται με το αίμα. Εξ αιτίας αυτού το χρησιμοποιούσαν σε ατυχήματα και έλεγαν ότι μπορούσε να σταματήσει την αιμοραγία στις πληγές.
μεταφυσικά / τοτέμ

Βρυοσκεπής αχάτης

Ο βρυοσκεπής αχάτης ή βρυώδης αχάτης είναι μια πέτρα που μοιάζει σαν να έχει βρύα μέσα της. Στην πραγματικότητα, όταν την ανέλυσαν, ανακάλυψαν πως περιέχει οξείδιο του μαγγανίου και σίδηρο. Πολλές φορές αυτά που φαίνονται σαν βρύα είναι χρώματος μαύρου άλλοτε πράσινου ή υπογάλαζο.
μεταφυσικά / τοτέμ

Χρυσόκολλα

Η χρυσόκολλα μοιάζει από πολλές απόψεις με το τυρκουάζ. Υποπροιόν του χαλκού όπως ακριβώς και το τυρκουάζ. Το χρώμα της όμως ποικίλλει από καθαρό πράσινο, πρασινογάλαζο έως και το γαλάζιο.Μοιάζει με χωμάτινη πέτρα αλλά αν την φέρεις στη γλώσσα σου κολλάει και έτσι την ξεχωρίζουν.
μεταφυσικά / τοτέμ

Ασήμι ή άργυρος

Το ασήμι είναι από τα πιό περιζητητα μέταλλα πάνω στη γη από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα δισκοπότηρα, οι κορώνες των βασιλέων, έργα τέχνης είναι φτιαγμένα από αυτό το πολύτιμο υλικό. όσο πιο πολύ ασήμι είχες τόσο πιο πλούσιος ήσουν.
μεταφυσικά / τοτέμ

Οπάλιο ιριδίζον (τζιροσόλε)

Όπως και ο χαλζίας το ιριδίζον οπάλιο αποτελείται από διοξείδιο του πυριτίου αλλά υπάρχει και νερό σε αυτό. Το ιριδίζον οπάλιο βρίσκεται σε ιζηματογενή πετρώματα και σε κοιλώματα ηφαιστιογενών βράχων. Στη αρχαία Ρώμη ήταν γνωστό σαν ιερή πολύτιμη πέτρα.
μεταφυσικά / τοτέμ

Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ έχει ένα υπέροχο γαλαζιο χρώμα πολύ ασυνήθιστο για αυτό και όταν λέμε τυρκουάζ δεν εννοούμε ούτε πράσινο ούτε γαλάζιο. Είναι μια πολύ τυχερή πέτρα που την χρησιμοποιούσαν από τα πολύ παλιά χρόνια και οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι και οι Ινκας και οι Αζτσέκοι αλλά ακι οι Ινδιάνοι της Αμέρικής.