Πες μου

Φεγγάρι φιδιού και παγωνιάς

Το φεγγάρι του φιδιού και της παγωνιάς είναι το δέκατο φεγγάρι του έτους. Τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το φεγγάρι έχουν το σοφό φίδι σαν ζώο τοτέμ, το αγριάγκαθο σαν φυτό τοτέμ και τον μαλαχίτη και χαλκό σαν ορυκτό τοτέμ. Ανήκουν στη στοιχειακή ομάδα του βατράχου. Το χρώμα που τους αρέσει είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Ο μαλαχίτης θεωρείται πέτρα του πνεύματος και των ψυχικών δυνάμεων και βοηθάει τα άτομα του φεγγαριού του φιδιού να τις αναπτύξουν. Τα άτομα κάτω από αυτό το φεγγάρι είναι πεισματάρικα αλλά και αναλυτικά. Θα δώσουν αλλά θέλουν και να πάρουν όσα έδωσαν.

Οταν είναι ισορροπημένα ακούν τη φωνή του πνεύματος και των λεπτών ψυχικών ενεργειών και τις μεταδίδουν γρήγορα αποκτώντας φίλους και φανατικούς οπαδούς. Αν δεν έχουν βρεί ισορροπία και ηρεμία γίνονται δύστροπα και επιθετικά και απομονώνονται στο δικό τους κόσμο. Αν θελήσει κάποιος σε αυτή τη φάση, όταν βρίσκονται, να τα επαναφέρει θα βρεί μπροστά του ένα ψηλό τοίχο.

Προτιμούν να επανέλθουν στο δικό τους χρόνο και κάτω από τις δικές τους συνθήκες. Το ζώο τοτέμ τους είναι συκοφαντημένο, παραξηγημένο και μυστηριώδες, όπως ακριβώς και τα άτομα του φεγγαριού του φιδιού. Καλό θα ήταν και εκείνα να είναι περισσότερο δεκτικά και οι άλλοι να μην βγάζουν εύκολα συμπεράσματα.