Πες μου

Αμέθυστος

Ο αμέθυστος είναι ένας χαλαζίας σε κρυσταλλική μορφή. Τα χρώματα που τον βρίσκουμε είναι το λιλά το βιολετί και τι ιώδες. Ο αμέθυστος συμβολίζει την δίκαιη και καλή κρίση και έχει το άτομο με αυτό το ορυκτό τοτέμ την θέληση και το θάρρος να την επιβάλλει.

Προστατεύει από την μαύρη μαγεία.

Στην αρχαία Αίγυπτο πίστευαν ότι προστατεύει τον κάτοχό του από την μαύρη μαγεία. Οι πιό λαικοί πίστευαν ότι μια μικρούλα πέτρα αμέθυστου τους προστάτευε από το μεθύσι εξ ου και η ονομασία της πέτρας. Τα άτομα με αυτό το ορυκτό για τοτέμ θεωρούν ότι οι κρίσεις τους είναι πάντα δίκαιες και αισθάνονται μια ανωτερότητα για τις αποφάσεις τους. Όπως ο αμέθυστος προστατεύει, έτσι τουλαχιστον πίστευαν οι παλιοί, από το μεθύσι, έτσι και τα άτομα αυτά προστατεύουν τους φίλους τους και τον εαυτό τους από καταχρήσεις φυσικές, πνεύματικές και συναισθηματικές.

Είναι καλοί επιτηρητές αν και λίγο επικριτικοί, είναι ψυχρά λογικοί, ακριβείς στην σκέψη και οι αναλύσεις τους σπάνε κόκκαλα. Τι ιώδες προς το μώβ, που είναι το χρώμα σας, είναι το χρώμα της έμπνευσης και της πνευματικής ενόρασης. είστε ιδεαλιστές αλλά με έναν πρακτικό ιδεαλισμό που, τις πιό πολλές φορές είναι και πραγματοποιήσιμος.

Τέλος τα άτομα με αυτο το ορυκτό σαν τοτέμ είναι πάντα επιμελείς μαθητές και συνεχίζουν να είναι διψασμένοι για μάθηση σε όλη τους τη ζωή.