Πες μου

Καρνεόλη

Η καρνεόλη ανήκει στην κατηγορία πυριτικά ορυκτά στην ομάδα τεκτοπυριτικά. Το χρώμα του ποικίλλει από το το ροζ μέχρι το κόκκινο και κίτρινο. Συνήθως είναι κόκκινο και σχετίζεται με το αίμα. Εξ αιτίας αυτού το χρησιμοποιούσαν σε ατυχήματα και έλεγαν ότι μπορούσε να σταματήσει την αιμοραγία στις πληγές.

Πίστευαν οτι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Η κορνεόλη σχετίζεται και με αρρώστιες της καρδιάς πάλι λόγω χρώματος. Κρεμούσαν μια τετοια πέτρα πάνω από την καρδιά με μιά κλωστή και πίστευαν οτι η κυκλική κίνηση αυτής είχε θεραπευτικές ιδιότητες.

Στα άτομα με ορυκτό τοτέμ την κορνεόλη αρέσει η σπιτική ζωή και θεωρούν το σπίτι τους το φρούριο της ψυχής τους. Αισθάνονται εκεί μέσα ασφάλεια και θέλουν και τα άτομα που αγαπούν να μένουν μαζί τους σε αυτό. Θέλουν ένα ωραίο σπίτι και ασφαλές και μοχθούν να το αποκτήσουν. Συχνά χαρίζουν στους αγαπημένους τους πέτρες με αυτό το χρώμα.

Η πέτρα τοτέμ τους χαράζεται εύκολα και όπως αυτή και οι άνθρωποι που την αγαπούν είναι έτοιμοι για καινούργιες ιδέες και συναισθήματα αν κάποιος ασχοληθεί με την χάραξή τους, δηλαδή να τους πει κάτι και να τους πείσει για αυτό αρκεί να μην χαλάσει την ασφάλειά τους και το φρούριό τους. Είναι πολύ συναισθηματικά άτομα και λειτουργούν περισσότερο με την καρδιά παρά με την λογική.