Πες μου

Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ έχει ένα υπέροχο γαλαζιο χρώμα πολύ ασυνήθιστο για αυτό και όταν λέμε τυρκουάζ δεν εννοούμε ούτε πράσινο ούτε γαλάζιο. Είναι μια πολύ τυχερή πέτρα που την χρησιμοποιούσαν από τα πολύ παλιά χρόνια και οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι και οι Ινκας και οι Αζτσέκοι αλλά ακι οι Ινδιάνοι της Αμέρικής. Θεωρούσαν ότι ήταν τυχερή πέτρα και την χρησιμοποιούσαν για κοσμήματα, δακτυλίδια και κολιέδες. Πολλά στέμματα βασιλέων ήταν στολισμένα με τυρκουάζ πέτρες.

Είχαν ειδικούς τεχνίτες για το κόψιμο μιάς τέτοιας πέτρας για να αναδειχθεί η ομορφιά της αλλά και η τύχη της. Σήμερα το "ματάκι" για να μην μας ματιάζουν, διατηρεί το χρώμα μπλέ αλλά είναι από το χρώμα του τυρκουάζ. Για να προφυλάξουν τα άλογα, που ήταν πολύτιμα τότε έβαζαν στα χάμουρα μια πέτρα τυρκουάζ.

Πίστευαν ότι προστάτευε όποιον την φορούσε από κακό μάτι, σπασίματα στα πόδια και στα χέρια, από αιμοραγγίες και κοιλόπονους.όπως και η πέτρα τους , τα άτομα αυτά είναι πολλές φορές μηυμένα στα μυστήρια της ζωής ή ενδιαφέρονται χωρίς να ξέρουν γιατί.Όπως και η πέτρα τους πρέπει να κοπεί καλά για να αναδειχτεί έτσι και τα ατομα πρέπει να περάσουν εμπειρίες κατάληλλες για να κατανο΄'ησουν την φύση τους και να βοηθήσουν και τους άλλους.

Η περίεργη πλευρά της ζωής είναι πιο κατανοητή από αυτά τα άτομα που χρειάζονται να απομονωθούν για να κατανοήσουν τα θέλω τους γιατί πολλές φορές ο νούς τους περιμπλέκεται με πολλά ζητήματα έτσι που δεν πραγματοποιούν κανένα τελικά.