Πες μου

March 2015

κατοικιδια / σκυλος

ρατσα Ροτβάιλερ

Το Ροτβάιλερ είναι ένα από τα αρχαιότερα, αν όχι το αρχαιότερο σκυλί βοσκής. Από πολλούς αποκαλείται το "σκυλί του χασάπη", όχι γιατί είναι άγριο και επιθετικό, αλλά γιατί το χρησιμοποιούσαν οι χασάπηδες στην αγορά για να τραβάει καροτσάκια με κρέας ή άλλα είδη της αγοράς.
κατοικιδια / σκυλος

ρατσα γκόλντεν ριτρίβερ

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ένα εξαιρετικό σκυλί. Αρχικά, η συγκεκριμένη ράτσα αναπαράχθηκε για να κυνηγά πάπιες και να φέρνει μέσα από το νερό το θήραμα στον κυνηγό. Αργότερα, λόγω της νοημοσύνης του και του εξαιρετικού χαρακτήρα του, το Γκόλντεν Ριτρίβερ έγινε το σκυλί "για όλες τις δουλειές".
ελληνικη μυθολογια

Τι είναι μύθος;

Ο μύθος δεν είναι παραμύθι. Μύθος είναι μια ιερή ιστορία. Διηγείται την ιστορία της δημιουργίας των θεων, του κόσμου, του ανθρώπου. Μιλάει για την περιπέτειες των ηρώων, τις κατεγαργιές των θεών και την ζωή των πρώτων κατοίκων. Διηγείται την σπορά, την γεωργία, το κηνύγι, την θάλασσα και τις εξερευνήσεις.
ελληνικη μυθολογια

Τι είναι Μυθολογία

Μυθολογία είναι το πάντρεμα του αληθινού μέσα σε μια λυρική ιστορία για να μπορούν να την αφομοιώνουν όλοι. Σε όλους τους λαούς της γης υπάρχει η Μυθολογία, η εξιστόρηση ιστοριών που μεταδίδονται από στόμα σε στόμα ή από γενιά σε γενιά. Πολύ αργότερα υπήρξε η γραφή αυτών των ιστοριών.
ελληνικη μυθολογια

Η αρπαγή της Περσεφόνης

Η Περσεφόνη έπαιζε κάποτε σε ένα ολάνθιστο λιβάδι μαζί με τις θεραπαινίδες της. Μάζευαν όλες ρόδα και βιολέτες, κρόκους και υάκινθους, μέχρι που η Κόρη είδε εναν πανέμορφο νάρκισσο και απομακρύνθηκε απο τις υπόλοιπες.
ελληνικη μυθολογια

Γέννηση του Δία

Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Κρόνος γνώριζε από τους γονείς του Ουρανό και Γαία ότι ήταν γραφτό να εκθρονιστεί από ένα από τα παιδιά του. Φοβούμενος λοιπόν ότι θα έλαχε της ίδιας τύχης με τον πατέρα του κατάπινε όλα τα βρέφη που έφερνε στο φως η γυναίκα του Ρέα.
ελληνικη μυθολογια

Δίας και Ήρα

Ο Δίας και η Ήρα ήταν το βασιλικό ζευγάρι του αρχαιοελληνικου πάνθεου. Ήταν στο βουνό Κοκκύγιον όπου ο Δίας προκάλεσε καταιγίδα και ύστερα μεταμορφώθηκε σε κούκο για να αποπλανήσει την αδερφή του.
ελληνικη μυθολογια / θεοι του ολυμπου

Ηρα

Η Ήρα, προτελευταίο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, αδελφή και τελική σύζυγος του Δία, εκπροσωπεί την ψυχή του Σύμπαντος ,το ζωογόνο αέρα και με το γάλα της (την ώρα που εν αγνοία της θηλάζει τον Ηρακλή, τραβώντας απότομα το στήθος της απο το μωρό) δημιουργεί τον Γαλαξία.

Pages